SoundDomain
Page 2 of 8 <12345>Last »
Topic Options
Rate This Topic
#408965 - 11/07/06 10:44 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
TEAM SHIMANO/FALCON
forum redneck
***

Registered: 05/24/06
Posts: 3636
Loc: five zero one

Offline
 Quote:
Originally posted by rc10mike:
Well I sent mine in a week ago for repair. Its a p860mp. Anyway, this may seem like a dumb question, but where on the case do you attach the ground?
there's a place in the middle of the rear of the deck where a screw that came in a bag of parts with the deck goes in. if you lost or threw away that little bag of parts that came with your deck, maybe it's a common size a hardware store has. you'll want to attach at 16 or 14awg wire with a ring terminal crimped to the end to the back of the deck.
_________________________
06 SIERRA SINGLE CAB
ALPINE 9833
MEMPHIS MCA3004 AND MCD500
MOREL 57.05 TWEETS
SEAS L18'S
MEMPHIS HPO10

Top
#408966 - 11/07/06 10:47 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
TEAM SHIMANO/FALCON
forum redneck
***

Registered: 05/24/06
Posts: 3636
Loc: five zero one

Offline
 Quote:
Originally posted by Havier123:
mines made a whining noise when powered up, but the rca, and speakers was not plugged in. is that the same thing?
possibly but not sure. if your getting major alty whine with the rca's plugged into the amps you probably blew that little fuse that's half the size of an eyelash. best thing you could do to troubleshoot is borrow someones deck, hook it up, and see of the noise stops. i keep a spare deck around specially for this reason.
_________________________
06 SIERRA SINGLE CAB
ALPINE 9833
MEMPHIS MCA3004 AND MCD500
MOREL 57.05 TWEETS
SEAS L18'S
MEMPHIS HPO10

Top
#408967 - 11/07/06 10:50 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
TEAM SHIMANO/FALCON
forum redneck
***

Registered: 05/24/06
Posts: 3636
Loc: five zero one

Offline
 Quote:
Originally posted by wu36ca:
A friend told me about this about two years ago when I got my DEH8600. He told me to get an Alpine because the noise suppressors in Pioneers were very fragile. He never gave an explanation for the bad noise suppressors though. Mine was grounded using the factory harness and I had no noise problems. I just had mechanical problems with the face.
you got lucky on the grounding issue. my guess is some stock wiring is heavier than others.
_________________________
06 SIERRA SINGLE CAB
ALPINE 9833
MEMPHIS MCA3004 AND MCD500
MOREL 57.05 TWEETS
SEAS L18'S
MEMPHIS HPO10

Top
#408968 - 11/14/06 07:37 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
gentlejax
Member


Registered: 07/22/00
Posts: 934
Loc: Bossier City

Offline
does this go for the new 880PRS too?
_________________________
Sony CDX-C90

Top
#408969 - 11/15/06 04:44 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
TEAM SHIMANO/FALCON
forum redneck
***

Registered: 05/24/06
Posts: 3636
Loc: five zero one

Offline
 Quote:
Originally posted by gentlejax:
does this go for the new 880PRS too?
most likely. best way to prevent the weak fuse from popping is to doubleground the headunit to a heavyduty ground. just using the stock harness or just using the main ground directly to the battery or frame is asking for trouble. this info is coming straight from a local pioneer benchtech that is trying to keep the same pioneer from coming back twice. one day i walked in to ask about getting an amp fixed and he had pioneer decks stacked to the cieling all with the same problem
_________________________
06 SIERRA SINGLE CAB
ALPINE 9833
MEMPHIS MCA3004 AND MCD500
MOREL 57.05 TWEETS
SEAS L18'S
MEMPHIS HPO10

Top
#408970 - 11/18/06 06:32 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
thumper88
thumper88
Member
***

Registered: 10/06/02
Posts: 4976
Loc: Michigan, USA

Offline
Awesome...looks like I'll be sending mine back.

Just got a Pioneer DEH-P880PRS, I connected the ground to the harness on my 1999 Olds Intrigue...thought it would suffice (my clarion had no problem with it)...guess not.

I'm getting hissing sounds on volume 1...goes away on volume 0 of course. It stays constant though, doesn't get louder as volume is turned up, but it does overpower the music. It just hisses with the ignition off.

With the ignition on....some loud as hell noise, sounds like a constant bass test tone.

I have the internal amp turned off, all externally amplified.


Guess my microfuse is blown? I grounded the chassis and the ground wire from the stereo harness to the vehicle chassis afterwards...but no dice, except the battery voltage meter went up to 14.4.

_________________________

Top
#408971 - 11/18/06 06:51 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
thumper88
thumper88
Member
***

Registered: 10/06/02
Posts: 4976
Loc: Michigan, USA

Offline
I just tested the rca shield to chassis resistance with my multimeter, 0.5 ohms of resistance....so the fuse isn't blown...

I plugged in a ground loop isolator I had laying around, it lessened the noise...but it was definitely still there.
_________________________

Top
#408972 - 11/18/06 07:38 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
thumper88
thumper88
Member
***

Registered: 10/06/02
Posts: 4976
Loc: Michigan, USA

Offline
Also, the noise doesn't vary with engine RPM...
_________________________

Top
#408973 - 11/18/06 09:23 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
thumper88
thumper88
Member
***

Registered: 10/06/02
Posts: 4976
Loc: Michigan, USA

Offline
I just bench tested it, off of a computer supply and hooked the preouts into my stereo....sounds pretty good.

Guess I'll try a power noise filter next, that I happen to have laying around....I noticed pioneer has one on the line already though...
_________________________

Top
#408974 - 11/18/06 11:04 PM Re: if you own a pioneer headunit and suddenly get noise...
SayDoop
Member


Registered: 01/05/00
Posts: 644
Loc: Indiana, PA

Offline
I'd get another one. They have a warrenty for a reason.


Are you runing your in Network Mode or the Standard?
_________________________
http://www.cardomain.com/ride/25582

Top
Page 2 of 8 <12345>Last »


Moderator:  imtfox, IamMurph, veedubb8, Johnny Lapdance, keep_hope_alive 
Hop to:
Shop on eBay
Newest Members
TimothyMed, tacogold, Jtsarby, Georgepl, audiophile_sound
86235 Registered Users
Top Posters
78676
*316Flattop*
76579
Johnny Lapdance
49592
Subwoofer Tool
46294
G H O S T
40387
ItWuzCryptic
38213
IamMurph
31172
Momma Bear
30941
imtfox
30341
SQLAltima
30089
Network Guy
Forum Stats
85900 Members
24 Forums
177941 Topics
1102260 Posts

Max Online: 754 @ 03/10/08 07:00 PM

Generated in 0.026 seconds in which 0.003 seconds were spent on a total of 13 queries. Zlib compression enabled.

Copyright 1998-2008 CarDomain Network, Inc. All rights reserved.